Psychologie magazine

striptease in psychologie magazine

Michele Brauns werkt sinds haar achttiende als stripper en heeft samen met haar partner een entertainment bureau. 

'De eerste keer dat ik mijn string moest uittrekken vond ik best eng. Gelukkig is er tijdens een show geen tijd om na te denken: Ik ben geboekt en weet gewoon dat alles uit moet. Na drie keer deed het me niets meer. Eigenlijk heb je als stripper alleen in de laatste seconden van je act je slipje uit.

Ik danste in discotheken als gogo danseres, op zo'n blok. Daarna heb ik me toegelegd op paaldansen - op mijn zeventiende zag ik dat in een club in Amsterdam en wist meteen: dat wil ik ook. Topless optreden was geen probleem, dat sensuele vond ik juist mooi. De stap naar strippen was daarna makkelijk gezet: ik werd gevraagd en zei ja.

Ik hou van de show bij een strip act. Soms verkleed ik me als ballerina, soms als politie agente of engeltje. In het weekend doe ik vaak meer striptease shows op een avond, samen met mijn partner of alleen. Heel af en toe kom ik voor dronken, handtastelijke mannen te staan. Maar inmiddels heb ik zo veel ervaring dat ik daar goed mee om kan gaan. En als iemand te opdringerig wordt kan ik altijd nog een pets met mijn zweepje uitdelen. Dan komen ze vanzelf weer bij hun positieven.

Met erotiek hebben mijn shows niet veel te maken. Ik zie een goede striptease als kunst, probeer er ook wat humor in te stoppen. Sta sta ik bij mensen thuis en zitten opa en oma van de jarige ook op de bank.

Mijn vader vond het even moeilijk toen hij hoorde wat ik ging doen, maar het is voor geen enkele vader een fijne gedachte dat zijn dochter geld verdient door haar kleren uit te trekken. Hij was ook bang dat ik als stripper in een bepaald circuit terecht zou komen. Inmiddels is hij hardstikke trots. Hij is ook een keer naar een paaldans shows komen kijken, dat vond ik best spannend. Maar het was geweldig om uiteindelijk te kunnen laten zien wat ik deed. Na afloop zei hij: "Het is echt topsport."

En zo zie ik het zelf ook. In 2006 ben ik zelfs Nederlands kampioen paaldansen geworden.